Jaarprogramma Zelfvertrouwen Voor Vrouwen

Een heel jaar lang ga je samen met andere vrouwen op reis. Je leert jezelf beter kennen, gaat beter voor jezelf zorgen, je zelfvertrouwen groeit en en je gaat stappen zetten om je leven vorm te geven zoals bij jou past.

Zijn er dingen in jouw leven die je anders wilt aanpakken, maar je dat in je eentje niet voor elkaar krijgt? Zoelk je tips van iemand die je verder kunt helpen én de steun van een groep? Wil je bij de les gehouden worden met wekelijkse video’s en opdrachten?

Het programma Zelfvertrouwen voor vrouwen is bedoeld voor alle vrouwen die

  • te weinig voor zichzelf opkomen
  • te veel voor anderen zorgen
  • niet meer weten waar ze zelf behoefte aan hebben
  • vooral voor anderen zorgen
  • goed zijn in pleasen
  • vinden dat ze het zelf nooit goed doen
  • perfectionistisch zijn

Programma Zelfvertrouwen voor vrouwen

1 Januari – Jouw levensdoel

De eerste maand leg je de focus op (her)ontdekken wat je belangrijk vindt in jouw leven. 

Je ontdekt weer wat jij leuk en belangrijk vindt. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar wil je naar toe met je leven? Je maakt een levensdoel waar de essentiële dingen voor jou benoemd zijn. Je zet de eerste stappen om je leven weer een eigen richting richting te geven: zoals een nieuwe hobby, sport of vriendschappen opbouwen.

2. Februari – Afhankelijkheid en onafhankelijkheid

De februarimaand staat in het teken van afhankelijkheid en onafhankelijkheid in je relaties. Ben jij afhankelijk van anderen of zijn anderen vooral afhankelijk van jou? Op welke gebieden ben je afhankelijk? En op welke gebieden juist onafhankelijk? Deze maand gaat het over jezelf en je gevoelens en emotionele behoeften serieus nemen en ernaar handelen. . 

3. Maart – Geven en ontvangen 

We kijken deze maand naar de balans tussen geven en ontvangen. Kun je eigenlijk wel ontvangen of ben je vooral gericht op geven? Vrouwen zijn in de regel veel meer gericht op geven en raken daardoor uitgeput. Je gaat oefenen in nemen en ontvangen.  In de magnetische kant van het vrouwelijke. Zodat er meer balans komt in je leven. 

4. April – Vriendschap sluiten met je ‘innerlijke criticus’

Heb jij ook ook zo’n stemmetje in je hoofd dat de hele dag kritiek heeft? Kan het altijd nog beter? Dat stemmetje noemen we de ‘innerlijke criticus’. Dat maakt dat je eigenlijk nooit tevreden bent over jezelf. Deze maand ga je de innerlijke criticus beter leren kennen. je gaat zorgen dat de criticus je bondgenoot wordt. Ook maak je kennis met de tegenhanger ervan: de ‘innerlijke fan’. Je leert relativeren. Je gaat jezelf leuker vinden. 

5. Alleen je eigen verantwoordelijkheid

Deze maand is het thema verantwoordelijkheid. Neem jij meer verantwoordelijkheid op je dan klopt? Dan zal je wel moe zijn. Want je kunt de verantwoordelijkheid van een ander nooit op een goede manier invullen. Die hoort namelijk bij de ander. Je gaat ontdekken wat je allemaal draagt en voor wie. We doen allemaal samen via de zoom een krachtig ritueel, Kan je die verantwoordelijkheid terugleggen waar hij hoort, zodat jij alleen je eigen verantwoordelijkheid nog draagt.

6. Juni – Je grenzen aangeven en omgaan met boosheid

Voel jij wel waar je grenzen liggen? Hoe vaak ga je er eigenlijk overheen? Ben je dan weer boos op jezelf? En als je anderen er overheen laat gaan? We gaan de gang met het voelen en respecteren van je grenzen. Je gaat herkennen wanneer je geïrriteerd raakt. Je leert omgaan met je eigen irritatie. Je oefent met het veilig uiten van je boosheid. En leert je woede op een constructieve manier in te zetten. Ook ontdek je hoe je op een prettige manier je grenzen aangeeft naar anderen.

7. Juli – innerlijk kind

8. Augustus – Inhalen en extra opdrachten

9. September – Durf onaardig gevonden te worden/ En krijg grip op je pleaser

 

10. Oktober – Je plek innemen in je relatie

over je plek innemen en onderhandelen in je relatie. Je leert hoe je een onderhandeling voorbereidt, hoe je helder krijgt wat je zelf wilt. In dit proces merk je vanzelf of en hoe jij in je relaties wel echt voor jezelf opkomt of dat je de neiging hebt om voor anderen te denken of veel te snel toe te geven. Het wordt je in een uur tijd duidelijk waar jij wel en waar jij niet goed voor jezelf kunt opkomen. 

11. November – Zelfliefde, Erotiek en communicatie

12. December – Integratie en verdieping